Overslaan en naar de inhoud gaan

Gieter en drone blussen brandende stokoude beukenboom

Geplaatst opdonderdag 8 juli 2021 - 12:16

Een alerte krantenbezorger heeft donderdagochtend in Weert weten te voorkomen dat een monumentale beukenboom in vlammen is opgegaan.

Tijdens zijn ronde ziet de bezorger de boom rond 5:30 uur branden op het plantsoen aan de Windmolen in de wijk Molenakker, schrijft nieuwspagina WeertdeGekste. De krantenman slaat alarm bij een buurtbewoner, die direct zijn tuinslang uitrolt om het vuur in de uitgeholde beuk te doven.

Gieter
Terwijl de brandweer is opgeroepen snelt een andere omwonende toe om met zijn gieter te assisteren. Met de slang in de hand heeft de brandweer het vuur weten te doven.

Drone
Niettemin zijn de spuitgasten om 8:15 uur opnieuw gealarmeerd om de beuk, die volgens de Weerter bomenkaart rond 1900 is geplant, van koel water te voorzien. Met de warmtesensor van zijn drone ontdekt een buurtbewoner namelijk dat de boom nog opvallend heet is en het vuur in de boom lijkt na te smeulen.

Nader onderzoek moet uitwijzen of de beuk de brand overleeft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen