Overslaan en naar de inhoud gaan

Giel Beelen: 'Songfestival gaat naar Maastricht'

Geplaatst opdonderdag 30 mei 2019 - 11:01

Het Eurovisie Songfestival lijkt volgend jaar naar Maastricht te komen. Radio-dj Giel Beelen zegt dat uit betrouwbare bron te hebben vernomen.

Steden kunnen zich vanaf donderdag officieel kandidaat stellen om het liedjesfestijn te organiseren. Naast Maastricht lijken Amsterdam en Rotterdam de grootste kanshebbers.

Betrouwbare bron
Beelen laat tijdens zijn Ochtendshow met Giel op Radio Veronica weten dat het besluit al is genomen en dat de keuze van de NPO op Maastricht is gevallen. "Dat heb ik uit zeer betrouwbare bron vernomen", laat de dj weten. "Het is natuurlijk niet honderd procent zo, maar ik hoorde mensen praten. Toen ben ik gaan luisteren." Volgens Beelen is de keuze logisch, aangezien Maastricht volgens hem dé Europese stad is.

Sollicitatie
Hoewel steden vanaf donderdag pas hun kandidatuur bekend kunnen maken, is het volgens Beelen een wassen neus, aangezien de organisatiestad nu al bekend is. "Ze doen nu net alsof je je nog aan kunt melden, zoals dat gaat met een sollicitatie waarvan de gekozen kandidaat al bekend is."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts