Overslaan en naar de inhoud gaan

Giel Beelen: 'Limburg is nu echt aan de beurt'

Geplaatst opdinsdag 10 november 2015 - 17:53

De drie 3FM-dj's Paul Rabbering, Giel Beelen en Domien Verschuuren staan te popelen om te starten met Serious Request in Heerlen.

Dinsdag werd bekend dat het trio van 18 tot en met 24 december plaatsneemt in het Glazen Huis, dat dit jaar op het Pancratiusplein in Heerlen staat. Tijdens deze editie wordt geld opgehaald voor kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.

Lees ook: 3FM sluit Paul, Domien en Giel op in Heerlen.

Warme acties
Giel Beelen, die dit jaar voor de negende keer het Glazen Huis ingaat, keert na een jaar afwezigheid weer terug. "Ik zat vorig jaar bewust niet in het Glazen Huis in Haarlem omdat ik niet in de stad waar ik woon opgesloten wil zitten." Volgens hem is het de hoogste tijd dat de populaire actie zich in Limburg vestigt.

"Ik heb het wel gemist, zo'n jaar niet, dus ik ben blij dat ik naar Heerlen mag. Limburg was ook echt aan de beurt, er komen altijd al zo veel warme acties vandaan."

Nauwelijks privacy
Domien Verschuuren overwoog even om zich niet verkiesbaar te stellen na zijn debuut in het Glazen Huis, vorig jaar in Haarlem. "Het is een heftige week met weinig slaap en nauwelijks privacy. Je zit in een kooitje dat altijd bekeken wordt. Maar toen besefte ik me dat het helemaal niet om mij gaat. Dit doel is zo ontzettend belangrijk."

Reis naar Syrië
Paul Rabbering reisde af naar Syrië om met eigen ogen te zien waarvoor de dj's geld verzamalen. "Normaal heb je een fantasie over het doel waarvoor je in het Glazen Huis zit. Nu ben ik net terug van een reis in Syrië en het is zeer aangrijpend wat je daar ziet."

"Elke keer dat ik over het thema spreek denk ik nu aan de jongeren die ik daar heb gesproken. We horen veel verhalen over het geweld daar, maar het zijn vooral de gevolgen ervan die pijn doen."

Vorig jaar stond het Glazen Huis in Haarlem, waar een bedrag van zo'n 12 miljoen euro werd opgehaald voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. In 2016 komt de actie Serious Request vanuit Breda.

Lees hier alle nieuwsberichten over het Glazen Huis.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Paul Rabbering oefent vast voor Glazen Huis met vies sapje
Te warm in Heerlen, Glazen Huis niet langer potdicht
glazen huis, serious request, heerlen
Glazen Huis-dj’s voelden 'de liefde van Limburg'
Cupcakes in Glazen Huis kwellen de 3FM-dj's
Overzicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
L1 begint met een nieuw sportprogramma: AvondGasten Sport

Vanaf maandag 5 oktober ontvangt presentator Bas van Mulken wekelijks gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen