Overslaan en naar de inhoud gaan

Gids Onno Hoes: 'Eervol en verrast'

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 6:30

Oud-burgemeester Onno Hoes van Maastricht noemt het heel eervol dat hij gevraagd is om als gids/verkenner te gaan werken aan de vorming van een nieuw provinciebestuur.

"Ik was ook zeer verrast", zegt Hoes tegen L1. "Maar tegen zo'n verzoek zeg je geen nee. Ik heb in ieder geval meteen mijn agenda laten schoonvegen." Hoes is momenteel ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Snelheid
Hoes wil er flink de pas in houden. "Voor de vorming van het nieuwe provinciebestuur geldt 'hoe sneller, hoe beter'. Ook omdat er nu een enorme druk op waarnemend gouverneur Johan Remkes ligt die nu alles zelf moet doen", zo verklaart Hoes. "Tegelijk is haastige spoed zelden goed. Dus ik zoek een tussenweg."

Lees ook: Onno Hoes aan de slag als verkenner nieuw provinciebestuur

Hoes heeft alvast een stapel documenten gekregen zoals het college-akkoord en de notulen van de twee laatste vergaderingen van het Limburgs Parlement die uiteindelijk tot het opstappen van het provinciebestuur en gouverneur Theo Bovens leidden. Ook gaat hij afspraken maken met de twaalf fractievoorzitters om op korte termijn van hen te horen hoe zij het nieuwe provinciebestuur zien.

Grote dossiers
Hoes onderstreept dat een zo snel mogelijke vorming van een nieuw provinciebestuur ook van groot belang omdat er grote dossiers in Limburg op besluitvorming wachten. "En er moeten ook zaken gedaan worden in Den Haag en in Brussel. Die willen dat ook."

Gids/verkenner Hoes wil tussentijds ook rapporteren over de stand van zaken aan het Limburgs Parlement 'omdat we transparant willen zijn'.

Lees ook: Is Onno Hoes de gids die het bestuurlijke moeras drooglegt?

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen