Overslaan en naar de inhoud gaan

Gids Onno Hoes: 'Eervol en verrast'

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 6:30

Oud-burgemeester Onno Hoes van Maastricht noemt het heel eervol dat hij gevraagd is om als gids/verkenner te gaan werken aan de vorming van een nieuw provinciebestuur.

"Ik was ook zeer verrast", zegt Hoes tegen L1. "Maar tegen zo'n verzoek zeg je geen nee. Ik heb in ieder geval meteen mijn agenda laten schoonvegen." Hoes is momenteel ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Snelheid
Hoes wil er flink de pas in houden. "Voor de vorming van het nieuwe provinciebestuur geldt 'hoe sneller, hoe beter'. Ook omdat er nu een enorme druk op waarnemend gouverneur Johan Remkes ligt die nu alles zelf moet doen", zo verklaart Hoes. "Tegelijk is haastige spoed zelden goed. Dus ik zoek een tussenweg."

Lees ook: Onno Hoes aan de slag als verkenner nieuw provinciebestuur

Hoes heeft alvast een stapel documenten gekregen zoals het college-akkoord en de notulen van de twee laatste vergaderingen van het Limburgs Parlement die uiteindelijk tot het opstappen van het provinciebestuur en gouverneur Theo Bovens leidden. Ook gaat hij afspraken maken met de twaalf fractievoorzitters om op korte termijn van hen te horen hoe zij het nieuwe provinciebestuur zien.

Grote dossiers
Hoes onderstreept dat een zo snel mogelijke vorming van een nieuw provinciebestuur ook van groot belang omdat er grote dossiers in Limburg op besluitvorming wachten. "En er moeten ook zaken gedaan worden in Den Haag en in Brussel. Die willen dat ook."

Gids/verkenner Hoes wil tussentijds ook rapporteren over de stand van zaken aan het Limburgs Parlement 'omdat we transparant willen zijn'.

Lees ook: Is Onno Hoes de gids die het bestuurlijke moeras drooglegt?

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen