Overslaan en naar de inhoud gaan

Giakoumakis knalt VVV-Venlo met vierklapper voorbij ADO

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 22:15

Giorgos Giakoumakis maakte woensdagavond met vier doelpunten tegen ADO Den Haag zijn gouden status waar en helpt VVV-Venlo aan drie kostbare punten: 1- 4.

De Griekse topscorer van de Eredivisie had zondag ook al beide Venlose doelpunten gemaakt in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem II. Hij staat nu op zestien doelpunten in zestien wedstrijden.

Vertraging
De wedstrijd begon met tien minuten vertraging omdat doelman Luuk Koopmans een shirt droeg dat teveel leek op het shirt van VVV-Venlo.

Strafschop
VVV-Venlo kreeg na amper vijf speelminuten een penalty nadat Zinédine Machach door Shaquille Pinas onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Goalgetter Giakoumakis schoot de bal vanaf de stip bijna vanuit stand in de Haagse touwen: 0-1. Een paar minuten later werkte ADO Den Haag zich bijna opnieuw in de nesten, maar Machach kwam aan de rand van het strafschopgebied niet tot een schot.

Fraaie reflex
ADO kreeg daarna meer grip op de wedstrijd, maar Michiel Kramer schoot een scherpe voorzet van John Goosens naast. Aan de overkant schoot Giakoumakis op het doel van Luuk Koopmans. De doelman wendde het gevaar af met een fraaie reflex.

Kansen voor ADO
De Hagenezen joegen op de gelijkmaker. Daryl Janmaat schoot over het doel en een vrije trap halverwege de eerste helft werd in de VVV-muur geschoten. Ook Marko Vejinovic en Ricardo Kishna namen het doel van Thorsten Kirschbaum - zonder succes - onder vuur. VVV moest in de slotfase van de eerste helft alle zeilen bijzetten om ADO Den Haag van het lijf te houden, maar wist de voorsprong met glans vast te houden.

Billen knijpen
De Venlonaren kregen na rust kansen de voorsprong te vergroten. Simon Janssen schoot naast en ook Giakoumakios en Roy Gelmi kregen de bal niet in de touwen. Daarna was het billen knijpen voor de Venlonaren. Milan van Ewijk stuitte op doelman Thorsten Kirschbaum en een schot van Vicente Besuijen werd door de VVV-goalie gepakt.

Rake kopbal
ADO had het overwicht, maar VVV-Venlo verdubbelde de voorsprong. Giakoumakis kopte een voorzet van Danny Post in de touwen: 0-2.

Na een driedubbele wissel kwamen de Hagenezen terug tot 1-2. Nadat Daryl Janmaat de bal op de paal had geschoten, knalde Samy Bourard de bal in het doel van Thorsten Kirschbaum.

Kort daarna vergrootte Georgios Giakoumakis de voorsprong weer tot twee treffers. VVV counterde, Yahcuroo Roemer zette de bal voor en de Griekse aanvaller maakte zijn derde doelpunt van de wedstrijd.

ADO Den Haag zette daarna alles op alles om de achterstand te verkleinen, maar de VVV-defensie bezweek niet onder de druk.

Vierklapper
Vijf minuten voor tijd werd Yahcuroo Roemer in het strafschopgebied onderuitgehaald en mocht Giakoumakis opnieuw aanleggen vanaf elf meter. Hij knalde de bal vanaf de stip in de linkerhoek van het Haagse doel en bezorgde zo VVV een fraaie 1-4 overwinning.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen