Vincere verslavingskliniek failliet faillissement (13 sep 2019)

Verslavingskliniek failliet: schuld van 10 miljoen euro

GGZ-instelling Vincere Groep is maandag failliet verklaard. De specialist in verslavingszorg zou een schuld van zo'n 10 miljoen euro hebben.

Kliniek gok-, seks-, drank- en drugsverslaafden in zwaar weer

GGZ-instelling Vincere Groep BV heeft faillissement aangevraagd.

Mondriaan hoeft beelden steekincident niet af te staan

Mondriaan hoeft geen beelden van het steekincident, waar een patiënt twee medewerkers en een medepatiënt verwondde, af te staan aan justitie.

Mondriaan moet beelden delen voor onderzoek Thijs H.

GGZ-instelling Mondriaan in Maastricht moet de camerabeelden van Thijs H. delen met justitie voor verder onderzoek. Het verschoningsrecht waar de kliniek beroep op deed moet wijken voor het belang van waarheidsvinding.

Mondriaan wil niet dat justitie beelden Thijs H. gebruikt

GGZ-instelling Mondriaan wil niet dat justitie beelden van moordverdachte Thijs H. (27) gebruikt voor haar onderzoek. De instelling verstrekte eigen camerabeelden van de man in een eerder stadium wél aan justitie, maar toen was hij nog niet gearresteerd.

'Mondriaan meldde verdachte Thijs H. bij politie'

Thijs H. is in beeld gekomen bij de politie door een melding van de Mondriaan-kliniek in Maastricht. De kliniek besloot, nadat H. zich onder verdachte omstandigheden had gemeld en weer was vertrokken, het beroepsgeheim op te heffen en de politie in te lichten.

Verdachte steekpartij Mondriaan negentig dagen langer vast

Het voorarrest van de 51-jarige man, die wordt verdacht van de steekpartij in GGZ-instelling Mondriaan in Maastricht, is met negentig dagen verlengd.

Verplichte observatie verwarde personen: 'Paniekvoetbal'

De politiek wil dat mensen met verward gedrag verplicht drie dagen ter observatie opgenomen kunnen worden.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten