Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD'en Limburg schalen op: Defensie levert extra personeel

Geplaatst opdinsdag 30 november 2021 - 21:28

Om de grote toeloop naar de teststraten in goede banen te leiden, denken zowel GGD Limburg-Noord als GGD Zuid-Limburg na over uitbreiding van de testcapaciteit. In het zuiden schiet het leger eind deze week te hulp met extra personeel.

Volgens Mark Faassen van de GGD Limburg-Noord kan ook op de vier locaties in het noorden nog iets worden opgeschaald.

Uitbreidingsmogelijkheden
"Momenteel hebben we 95 procent van de testcapaciteit in gebruik. Dat is voor nu voldoende. Maar we kijken wel naar uitbreidingsmogelijkheden. Dan kun je denken aan langere openingstijden of de inzet van meer personeel zodat meer testen tegelijkertijd kunnen worden afgenomen", aldus Faassen.

Hulp van leger
In het zuiden wordt concreter ingezet op het vergroten van de capaciteit. "Hierbij komt Defensie ons vanaf eind deze week ondersteunen met personeel", stelt een woordvoerder van de GGD Zuid-Limburg. In week 46 werden in totaal 25.000 mensen getest bij de zuidelijke teststraten. Vorige week was dit opgelopen tot 28.000. Met een positief percentage van 29 procent test bijna 1 op de 3 mensen positief. In het noorden ligt het percentage positieve testen met 28 tot 30 procent op hetzelfde hoge niveau.

Afsprakenlijn bezet
Het is al weken erg druk bij de landelijke afsprakenlijn. Rustig blijven en gewoon blijven proberen is volgens Faassen het devies. "We zien hier dagelijks zo'n 3600 mensen voor een testafspraak. Die mensen is het ook allemaal gelukt om er doorheen te komen, dus het lukt uiteindelijk altijd. Ook al moet je soms wat langer wachten en duurt het 30 tot 26 uur voordat je daadwerkelijk getest kunt worden."

Gezinnen met kinderen
In de hele provincie zien ze veel gezinnen met kinderen. Die doelgroep komt vaak testen nu de scholen toch open kunnen blijven. Bij besmettingen in de klas moeten ze vaak eerst een negatieve testuitslag overleggen voordat ze weer naar school toe mogen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen