Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD Zuid Limburg start met testen onder leraren

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2020 - 19:32

GGD Zuid Limburg begint woensdag met het testen van leraren en medewerkers in het basisonderwijs en de kinderopvang en gastouders.

"Het betreft uiteraard de leraren met gezondheidsklachten", zegt Christian Hoebe, hoogleraar en hoofd infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid Limburg.

Testcapaciteit
Volgens Hoebe beschikken zowel de GGD Zuid Limburg als de GGD Limburg-Noord over genoeg testcapaciteit. "Wij hebben in eerste instantie veel zorgpersoneel getest en wij zien nu dat het aantal besmette mensen erg terugloopt", zegt Hoebe ."Wij kunnen opschalen tot honderden testen per dag, die nu helemaal niet benut worden", vult hij aan.

Video: NOS

Meer besmettingen
Wel verwacht Hoebe dat door de heropening van scholen het aantal besmettingen zal toenemen. "Wij gaan natuurlijk veel meer testen en dat zal ertoe leiden dat er veel meer besmette personen gevonden zullen worden." Als gevolg daarvan zal de GGD steeds meer bron- en contactonderzoek gaan uitvoeren en daarvoor is opschaling van het personeel nodig, verklaart Hoebe.

Opschaling
"De afgelopen maanden hebben wij al behoorlijk opgeschaald", zegt het hoofd infectieziektebestrijding. "En dat zullen we blijven doen."

Vrijheden
Gedurende de coronacrisis is de GGD Zuid Limburg continu doorgegaan met bron- en contactonderzoek. Volgens Hoebe leidt meer bron- en contactonderzoek er uiteindelijk toe dat de pandemie verder kan worden ingedamd. "Als we dit beleid doorzetten dan kunnen we de gelegenheid geven dat mensen steeds meer vrijheden krijgen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten