Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD Zuid-Limburg: ‘Sociale contacten tot minimum beperken'

Geplaatst opzondag 15 maart 2020 - 11:27

Alle sociale contacten moeten tot een minimum worden beperkt. Dat zegt Christian Hoebe van de GGD Zuid-Limburg.

Hij was zondagochtend te gast in het L1-programma de Stemming.

Geen contact
Volgens Hoebe is het heel belangrijk dat mensen zo min mogelijk sociale contacten hebben. “Als we dat kunnen realiseren doorbreken we de ketens van besmettingen”, zegt Hoebe. Hij denkt dat de crisis mogelijk nog maanden kan duren. Volgens Hoebe is het belangrijk dat de hele samenleving zich houdt aan de beperking van de sociale contacten omdat we op dit moment in dezelfde fase zitten als Italië twee weken geleden. "Dat betekent dat we in een nieuwe fase terecht zijn gekomen. Heel veel mensen zullen ziek worden. We moeten ons voorbereiden op heel veel patiënten met corona", zegt Hoebe. "Het goede nieuws is dat 80 tot 90 procent van de zieken niet veel zorg nodig heeft, maar 10 procent dus wel. Die mensen moeten bijvoorbeeld aan de beademingsapparatuur en zoveel apparatuur is er niet", aldus de GGD. "Net daarom is het zo belangrijk dat we nu maatregelen nemen."

Video: L1

Kroegen dicht
Alleen als we zo weinig mogelijk sociale contacten hebben, kan de verspreiding van het virus vertraagd worden. “Stoppen kan niet meer”, zegt Hoebe. De tijd van indammen is nu voorbij. "We moeten er alles aan doen om besmettingen te vertragen. Alleen zo kunnen ziekenhuizen het nog aan." Het kabinet staat onder grote druk om extra maatregelen te nemen zoals het sluiten van scholen. Of ook de kroegen en restaurants dicht moeten zegt hij: “Ik denk dat we daar naartoe gaan”.

Lees ook: Druk om scholen te sluiten neemt toe: nieuw overleg kabinet

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen