Christian Hoebe (11 aug 2020)

'Ondanks lichtpuntjes komen er strengere maatregelen'

Er is geen ontkomen aan extra coronamaatregelen, volgens Christian Hoebe, arts infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid-Limburg en lid van het Outbreak Management Team.

Coronavirus
Groot onderzoek naar antistoffen corona bij Limburgers

De provincie, beide Limburgse GGD'en en het Maastricht UMC+ gaan vanaf vrijdag onderzoek doen naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg. Daarvoor zoeken ze 10.000 vrijwilligers.

coronateststraat teststraat corona coronavirus testlocatie Maastricht (17 aug 2020)
Aantal Limburgse coronagevallen bijna verdubbeld

Het aantal coronagevallen in Limburg is de afgelopen week met 1533 bevestigde besmettingen toegenomen. Elf Limburgers zijn de afgelopen dagen opgenomen in het ziekenhuis, vijf mensen kwamen om het leven door Covid-19.

corona bejaarde mondmasker mondkapje
GGD-arts: 'Strengere maatregelen om ouderen te beschermen'

Nieuwe coronamaatregelen zijn nodig om te voorkomen dat kwetsbare ouderen net als afgelopen voorjaar weer getroffen worden door het virus.

Teststraat corona
Fors meer testcapaciteit bij Limburgse GGD'en

De corona-testcapaciteit bij de Limburgse GGD'en wordt fors uitgebreid. Volgende week kunnen er in totaal zo'n 3150 tests per dag worden afgenomen.

Christian Hoebe (11 aug 2020)
Hoebe: 'Het gaat goed met bron- en contactonderzoek'

De GGD Zuid-Limburg heeft geen problemen met bron-en contactonderzoek. Dat zegt Christian Hoebe, hoofd infectieziektenbestrijding van de GGD.

Christian Hoebe (11 aug 2020)
GGD-hoofdarts: 'Wachttijd coronatest verbeterd'

De wachttijden bij teststraten zijn 'behoorlijk verbeterd', volgens hoofd Infectieziekten van GGD Zuid-Limburg Christian Hoebe. "Maar nog niet zoals we willen."

campagne zorgt werkt veilig (16 sep 2020)
GGD-campagne goede zaak aldus huisarts

De huisartspraktijken zijn al weer een tijdje opgestart. Toch weten nog te weinig mensen de weg naar de huisarts te vinden.

Teststraat
Vrijwel alle coronatestlocaties zitten vol, ook in Limburg

Het is momenteel heel moeilijk om een afspraak te maken voor een coronatest. Ook in Limburg is het bijna niet mogelijk om binnen 48 uur een afspraak te maken.

Coronatest bejaarde zorginstelling
Achterstand GGD door tekorten en mensen zonder klachten

GGD Zuid Limburg kan niet garanderen dat de uitslag van coronatesten binnen 48 uur wordt verstrekt.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten