Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD waarschuwt voor vaccinatie-babbeltruc in Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 12:23

De GGD Zuid-Limburg waarschuwt inwoners van de regio voor oplichters die langs de deuren gaan om vaccinaties te zetten.

Vooral ouderen lijken het slachtoffer te worden van deze babbeltruc.

Slechte bedoelingen
De oplichters doen zich voor als medewerkers van de GGD. Ze bellen aan en zeggen dat ze een vaccin komen zetten. Volgens de GGD proberen ze enkel om zo binnen te komen en hebben ze slechte bedoelingen. Volgens arts infectieziektenbestrijding Volker Hackert hebben oplichters geprobeerd deze truc toe te passen bij een ouder echtpaar. "Deze mensen vertrouwden het niet en hun dochter heeft contact met ons opgenomen."

Wees alert
De GGD Zuid-Limburg roept mensen dan ook op extra alert te zijn. "Wij bellen niet om een afspraak te maken voor een vaccinatie. In het kader van het rijksvaccinatieprogramma nodigen we kinderen en jongeren altijd per brief uit voor een vaccinatie", zegt Patricia Senden, unithoofd Infectieziektebestrijding.

Corona-babbeltruc
Niet alleen in Limburg zijn oplichters actief. Op andere plekken in het land is een andere variant van de babbeltruc opgedoken. Daar gaan mensen langs de deur waarbij ze zich voordoen als medewerkers van de GGD. Zij proberen binnen te komen door te zeggen dat zij een coronatest komen afnemen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen