Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD waarschuwt ouderen voor 'nepprikkers' aan huis

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 15:15

De GGD Limburg-Noord waarschuwt deze week ouderen voor oplichters die zich voordoen als medewerkers van de GGD die aan huis komen vaccineren.

Volgens een woordvoerder van de GGD Limburg-Noord is niet bekend om hoeveel gevallen het in zijn regio gaat.

"Het is een landelijk verschijnsel. Het speelt ook in andere GGD-regio's. We proberen met deze waarschuwing vooraf te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van oplichterspraktijken", aldus de woordvoerder.

De GGD komt niet aan huis
Bij de GGD's komen berichten binnen dat ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Zij willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij mensen thuis. "Dit klopt niet. De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren", zegt de GGD-woordvoerder.

Uitnodiging
Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM.

Vaccinatie op locatie
"Ouderen die in staat zijn om zich te verplaatsen, bellen zelf met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij krijgen een vaccinatie op de locatie van de GGD Limburg-Noord in Blerick. Vanaf 8 februari kunnen de ouderen ook terecht in Weert. Ouderen die niet mobiel zijn, worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan", legt de woordvoerder uit. Volgens hem zijn de huisartsen in de regio op de hoogte gesteld om extra alert te zijn op deze oplichterspraktijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen