Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD waarschuwt ouderen voor 'nepprikkers' aan huis

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 15:15

De GGD Limburg-Noord waarschuwt deze week ouderen voor oplichters die zich voordoen als medewerkers van de GGD die aan huis komen vaccineren.

Volgens een woordvoerder van de GGD Limburg-Noord is niet bekend om hoeveel gevallen het in zijn regio gaat.

"Het is een landelijk verschijnsel. Het speelt ook in andere GGD-regio's. We proberen met deze waarschuwing vooraf te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van oplichterspraktijken", aldus de woordvoerder.

De GGD komt niet aan huis
Bij de GGD's komen berichten binnen dat ouderen worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Zij willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij mensen thuis. "Dit klopt niet. De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren", zegt de GGD-woordvoerder.

Uitnodiging
Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM.

Vaccinatie op locatie
"Ouderen die in staat zijn om zich te verplaatsen, bellen zelf met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij krijgen een vaccinatie op de locatie van de GGD Limburg-Noord in Blerick. Vanaf 8 februari kunnen de ouderen ook terecht in Weert. Ouderen die niet mobiel zijn, worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan", legt de woordvoerder uit. Volgens hem zijn de huisartsen in de regio op de hoogte gesteld om extra alert te zijn op deze oplichterspraktijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen