Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD: 'Voorbereiden op coronavirus in Limburg'

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 15:29

Limburgse ziekenhuizen bereiden zich voor op een mogelijke uitbraak van het coronavirus in de provincie.

De protocollen liggen klaar, mochten zich mensen met ziekteverschijnselen melden.

Zorgen
Volgens Volker Hackert, arts infectiebestrijding bij de Limburgse GGD, baart de situatie in China zorgen en is het belangrijk dat er nu al maatregelen worden getroffen. "De symptomen en de verspreiding van het virus zijn nog onduidelijk, maar je moet voorbereidingen treffen", aldus Hackert. Het RIVM heeft al laten weten dat het mogelijk is dat het coronavirus ook in Nederland uitbreekt. Op dit moment zijn er gevallen bekend in Frankrijk, de Verenigde Staten, Japan, Canada en in China, waar het virus is ontstaan.

Lees ook: Coronavirus: mondmaskers in Limburg niet aan te slepen

Ziekenhuizen
De Limburgse ziekenhuizen laten weten dat ze de richtlijnen van het RIVM op de voet volgen. Daarom ligt er een protocol klaar voor mensen die ziekteverschijnselen vertonen. In het uiterste geval wordt een patiënt met het coronavirus dan geïsoleerd om verdere verspreiding te voorkomen. Daarnaast treffen de ziekenhuizen maatregelen om vragen vanuit het publiek te beantwoorden.

China
Ook bij de GGD zijn al verschillende vragen binnengekomen van mensen die recent in China zijn geweest en die zich zorgen maken. "Maar de uitbraak in Europa is nog beperkt, dus vooralsnog zijn het vooral vragen," aldus Hackert van de GGD. "Het is absoluut niet noodzakelijk om bijvoorbeeld mondkapjes te dragen in Nederland. Het belangrijkste is dat instanties zich voorbereiden op een eventuele uitbraak en dat gebeurt op dit moment."

Lees ook: '20 Chinese leerlingen niet naar Roermond door coronavirus'

Virus
Het coronavirus is op dit moment bij ruim 2.700 mensen wereldwijd vastgesteld. Het merendeel komt uit de Chinese miljoenenstad Wuhan. Inmiddels zijn er meer dan 70 mensen aan overleden.

De Nederlandse overheid onderzoekt de mogelijkheden om 20 Nederlanders uit Wuhan te evacueren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen