Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD: 'Voorbereiden op coronavirus in Limburg'

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 15:29

Limburgse ziekenhuizen bereiden zich voor op een mogelijke uitbraak van het coronavirus in de provincie.

De protocollen liggen klaar, mochten zich mensen met ziekteverschijnselen melden.

Zorgen
Volgens Volker Hackert, arts infectiebestrijding bij de Limburgse GGD, baart de situatie in China zorgen en is het belangrijk dat er nu al maatregelen worden getroffen. "De symptomen en de verspreiding van het virus zijn nog onduidelijk, maar je moet voorbereidingen treffen", aldus Hackert. Het RIVM heeft al laten weten dat het mogelijk is dat het coronavirus ook in Nederland uitbreekt. Op dit moment zijn er gevallen bekend in Frankrijk, de Verenigde Staten, Japan, Canada en in China, waar het virus is ontstaan.

Lees ook: Coronavirus: mondmaskers in Limburg niet aan te slepen

Ziekenhuizen
De Limburgse ziekenhuizen laten weten dat ze de richtlijnen van het RIVM op de voet volgen. Daarom ligt er een protocol klaar voor mensen die ziekteverschijnselen vertonen. In het uiterste geval wordt een patiënt met het coronavirus dan geïsoleerd om verdere verspreiding te voorkomen. Daarnaast treffen de ziekenhuizen maatregelen om vragen vanuit het publiek te beantwoorden.

China
Ook bij de GGD zijn al verschillende vragen binnengekomen van mensen die recent in China zijn geweest en die zich zorgen maken. "Maar de uitbraak in Europa is nog beperkt, dus vooralsnog zijn het vooral vragen," aldus Hackert van de GGD. "Het is absoluut niet noodzakelijk om bijvoorbeeld mondkapjes te dragen in Nederland. Het belangrijkste is dat instanties zich voorbereiden op een eventuele uitbraak en dat gebeurt op dit moment."

Lees ook: '20 Chinese leerlingen niet naar Roermond door coronavirus'

Virus
Het coronavirus is op dit moment bij ruim 2.700 mensen wereldwijd vastgesteld. Het merendeel komt uit de Chinese miljoenenstad Wuhan. Inmiddels zijn er meer dan 70 mensen aan overleden.

De Nederlandse overheid onderzoekt de mogelijkheden om 20 Nederlanders uit Wuhan te evacueren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen