Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD vindt razendsnel 10.000 deelnemers corona-onderzoek

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 12:11

Mensen konden zich vanaf vrijdag om 8:30 uur inschrijven voor een onderzoek naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg. Nog voor 12:00 uur had de GGD de benodigde 10.000 aanmeldingen binnen.

Toch kunnen Limburgers zich nog steeds inschrijven. De GGD heeft nog een reservelijst met 3.000 beschikbare plekken.

Veel animo
De GGD verwachtte dat er veel animo voor het onderzoek zou zijn. "Er kwamen namelijk veel vragen van mensen die wilden weten of ze corona hebben gehad. We zijn wel verrast dat het zo snel is gegaan", laat de GGD in een reactie weten. "Dat toont de betrokkenheid van mensen."

Lees ook: Limburgers melden zich massaal voor corona-onderzoek GGD

Reservelijst
Er is een reservelijst aangemaakt voor nog eens 3.000 deelnemers. "Sommige mensen haken af of komen niet opdagen. Dan komen mensen op de reservelijst in aanmerking, zodat we toch aan de 10.000 deelnemers komen", zegt Christian Hoebe, arts infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid-Limburg.

Lees ook: Groot onderzoek naar antistoffen corona bij Limburgers

Doel
Het doel van het onderzoek van de provincie, de beide Limburgse GGD's en het Maastricht UMC+ is om te achterhalen welke factoren hebben bijgedragen aan de verspreiding van corona in de provincie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen