Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD vindt razendsnel 10.000 deelnemers corona-onderzoek

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 12:11

Mensen konden zich vanaf vrijdag om 8:30 uur inschrijven voor een onderzoek naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg. Nog voor 12:00 uur had de GGD de benodigde 10.000 aanmeldingen binnen.

Toch kunnen Limburgers zich nog steeds inschrijven. De GGD heeft nog een reservelijst met 3.000 beschikbare plekken.

Veel animo
De GGD verwachtte dat er veel animo voor het onderzoek zou zijn. "Er kwamen namelijk veel vragen van mensen die wilden weten of ze corona hebben gehad. We zijn wel verrast dat het zo snel is gegaan", laat de GGD in een reactie weten. "Dat toont de betrokkenheid van mensen."

Lees ook: Limburgers melden zich massaal voor corona-onderzoek GGD

Reservelijst
Er is een reservelijst aangemaakt voor nog eens 3.000 deelnemers. "Sommige mensen haken af of komen niet opdagen. Dan komen mensen op de reservelijst in aanmerking, zodat we toch aan de 10.000 deelnemers komen", zegt Christian Hoebe, arts infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid-Limburg.

Lees ook: Groot onderzoek naar antistoffen corona bij Limburgers

Doel
Het doel van het onderzoek van de provincie, de beide Limburgse GGD's en het Maastricht UMC+ is om te achterhalen welke factoren hebben bijgedragen aan de verspreiding van corona in de provincie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen