Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD vindt razendsnel 10.000 deelnemers corona-onderzoek

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 12:11

Mensen konden zich vanaf vrijdag om 8:30 uur inschrijven voor een onderzoek naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg. Nog voor 12:00 uur had de GGD de benodigde 10.000 aanmeldingen binnen.

Toch kunnen Limburgers zich nog steeds inschrijven. De GGD heeft nog een reservelijst met 3.000 beschikbare plekken.

Veel animo
De GGD verwachtte dat er veel animo voor het onderzoek zou zijn. "Er kwamen namelijk veel vragen van mensen die wilden weten of ze corona hebben gehad. We zijn wel verrast dat het zo snel is gegaan", laat de GGD in een reactie weten. "Dat toont de betrokkenheid van mensen."

Lees ook: Limburgers melden zich massaal voor corona-onderzoek GGD

Reservelijst
Er is een reservelijst aangemaakt voor nog eens 3.000 deelnemers. "Sommige mensen haken af of komen niet opdagen. Dan komen mensen op de reservelijst in aanmerking, zodat we toch aan de 10.000 deelnemers komen", zegt Christian Hoebe, arts infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid-Limburg.

Lees ook: Groot onderzoek naar antistoffen corona bij Limburgers

Doel
Het doel van het onderzoek van de provincie, de beide Limburgse GGD's en het Maastricht UMC+ is om te achterhalen welke factoren hebben bijgedragen aan de verspreiding van corona in de provincie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen