Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD: 'Veel mensen gaan slordig om met mondkapjes'

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 21:41

Wel of geen mondkapjes? Dat is de discussie die de afgelopen weken speelt.

Maar afgezien van de vraag of mondkapjes überhaupt helpen tegen de verspreiding van het coronavirus, is het zaak dat ze góed worden gebruikt.

Hetzelfde als de zorg
Medewerkers van de GGD'en in Limburg zien regelmatig dat mensen niet goed omgaan met hun mondkapje. Ze zouden ze op dezelfde manier moeten gebruiken als mensen in de zorg. En dat betekent, in het geval van een papieren mondkapje, maar één keer gebruiken en dan weggooien. Stoffen mondkapjes moeten na gebruik meteen in de was.

Instructie
Twee medewerkers van de GGD Zuid-Limburg gaven voor L1 een instructie met uitleg over het juiste gebruik van het mondkapje.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen