Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD: toename aantal besmettingen is zorgwekkend

Geplaatst opwoensdag 26 augustus 2020 - 18:46

De GGD Zuid Limburg maakt zich zorgen om het toenemend aantal besmettingen in onze provincie.

“We zitten natuurlijk niet op het niveau van aantal maanden geleden. Maar de stijging baart wel zorgen", zegt ggd-arts Volker Hackert in L1mburg Centraal.

Stijging in positieve tests
Voor de zomervakantie lag het percentage mensen dat positief testte rond de 0,5 procent. Dat is nu gestegen naar zo'n 2 tot 4 procent. Hackert verwacht dat dit percentage zal toenemen in verband met terugkerende vakantiegangers uit code oranje gebieden.

Vakantievierders
Ondanks de stijging valt het percentage besmettingen in Limburg mee vergeleken met provincies als Noord Holland en Zuid-Holland. "Als we dat vergelijken met de Randstad, dan praat ik nog over een luxepositie waar wij in verkeren", zegt de arts. "Maar we moeten er alert op blijven om te voorkomen dat het een trend wordt."

Bekijk het gesprek met Volkert Hackert terug:

Limburg geen bron voor besmettingen
Veel mensen uit de Randstad hebben de afgelopen maanden vakantie gevierd in onze provincie. Maar een verband tussen het bezoek aan onze provincie en het relatief hoog aantal besmettingen in Noord- en Zuid-Holland is er volgens Hackert niet. “Wij hebben contact gehad met de GGD in die regio’s en er zijn geen aanwijzingen dat de besmettingen een link hebben met Limburg.”

Uitbraak onder studenten
Niet alleen vakantiegangers, maar ook studenten hebben de afgelopen week de teststraten van de GGD in Zuid-Limburg druk bezocht. Hackert verwacht vooral een toename van het aantal besmettingen onder die groep. "Als het om clusters van besmettingen gaat, zou het zomaar kunnen dat dan hele studentenhuizen in quarantaine moeten."

Studenten in Maastricht namen hun verantwoordelijkheid en lieten zich woensdag testen:

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen