Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD: 'Lockdown als mensen zich niet aan coronaregels houden'

Geplaatst opdinsdag 9 november 2021 - 23:00

Mensen moeten zich echt beter aan de aangescherpte coronamaatregelen houden, zoals het dragen van een mondkapje, afstand houden en handen wassen. Als dat niet gebeurt en de cijfers blijven stijgen is een lockdown een reële optie.

Dat zegt arts infectieziektenbestrijding van de GGD Zuid-Limburg Christian Hoebe in het programma Limburg Centraal. Hoebe is ook lid van het OMT dat het kabinet adviseert.

Reproductiegetal
In Limburg zijn de besmettingscijfers het hoogst. Volgens Hoebe komt dat omdat die al hoog waren toen de coronaversoepelingen 5 weken geleden in gingen. Daarna is het reproductiegetal, en daarmee de verspreiding van het virus razendsnel gestegen. De vaccins beschermen goed tegen het virus, maar minder goed tegen de verspreiding ervan zegt de GGD-arts.

Lees ook: Verplichte coronapas geeft vaccinaties een enorme boost

Video: L1

Evenementen
Christian Hoebe vindt het onverstandig dat er nog steeds evenementen doorgaan. "Dat zijn potentiele brandhaarden. Het kabinet moet daar een duidelijk besluit over nemen en de beslissing over het al dan niet doorgaan van evenementen niet over laten aan burgemeesters."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen