Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD Limburg-Noord gaat aantal coronatests opschroeven

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2020 - 21:31

De GGD Limburg-Noord gaat het aantal coronatests dat per dag kan worden afgenomen, opvoeren. Dat zegt Marijn Emans, projectleider van de regionale GGD. "In de winterperiode moeten 2.100 testen per dag mogelijk zijn in onze regio."

Emans deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten: Corona in Limburg.

Uitbreiden
Sinds afgelopen maandag kan iedereen met klachten zich laten testen bij twee teststraten in Limburg: "Het RIVM heeft prognoses gemaakt. En in de regio Limburg-Noord zijn 720 tests per dag mogelijk. Landelijk gezien moeten er 30.000 tests per dag mogelijk zijn", zegt Emans. In aanloop naar de wintermaanden moet er worden opgeschaald: "Richting het najaar en de winter moeten we ons voorbereiden op 2.100 per dag in de regio Limburg-Noord."

Goede start
Volgens Emans zijn de eerste dagen in Venlo goed verlopen: "Er waren natuurlijk de gebruikelijke opstartproblemen maar we leren heel snel en we hebben woensdag 250 tests kunnen doen." Uitslagen volgen binnen 48 uur.

Informatienummer
Gisteren kwamen er volgens Emans bij de GGD landelijk gezien 300.000 telefoontjes binnen. Volgens de projectleider waren dit niet allemaal telefoontjes die met het testen te maken hadden: "Sommige mensen denken dat het een informatienummer is, of dat je ook getest kunt worden als je denkt dat je corona hebt gehad. Maar dat is niet het geval. Wij roepen dan ook op om alleen te bellen als je klachten hebt die kunnen wijzen op corona en waarop je getest moet worden."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen