Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD: asbest Wijlre geen gevaar voor volksgezondheid

Geplaatst opmaandag 13 juli 2015 - 19:30

De gemeente Gulpen-Wittem heeft de resultaten van het bodemonderzoek bij Pauls IJsboerderij per brief aan omwonenden bekendgemaakt.

Daarin staat dat de vondst van asbest beperkt is gebleven tot het gronddepot (een hoop zand en puin) dat op twee percelen ligt. Het gronddepot wordt binnenkort op instigatie van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) gesaneerd.

Onrust
Het asbest is vrijgekomen bij een verbouwing bij Pauls IJsboerderij. De ontdekking ervan veroorzaakte veel onrust bij omwonenden. Zo is bekend dat een aanzienlijk aantal kinderen bij de zandhoop heeft gespeeld waar het asbest is aangetroffen.

Geen gevaar
De gemeente benadrukt in de brief dat de GGD heeft geconcludeerd dat er geen sprake is van een gevaar voor de volksgezondheid. Desgevraagd zegt een GGD-woordvoerster dat er voor de kinderen individueel eveneens geen gezondheidsrisico is. Inmiddels is het gronddepot met een plastic zeil afgedekt. Omdat de verantwoordelijke ambtenaar gisteren niet aanwezig is, kan de gemeente die maatregel pas dinsdag toelichten, aldus een woordvoerster.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Zeil tegen asbest in Wijlre moet van de Arbowet'
Asbest Wijlre: GGD wil helpen
Asbest aangetroffen in Wijlre
IJsboerderij Wijlre doet aangifte van dumping afval
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen