Overslaan en naar de inhoud gaan

GGD: asbest Wijlre geen gevaar voor volksgezondheid

Geplaatst opmaandag 13 juli 2015 - 19:30

De gemeente Gulpen-Wittem heeft de resultaten van het bodemonderzoek bij Pauls IJsboerderij per brief aan omwonenden bekendgemaakt.

Daarin staat dat de vondst van asbest beperkt is gebleven tot het gronddepot (een hoop zand en puin) dat op twee percelen ligt. Het gronddepot wordt binnenkort op instigatie van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) gesaneerd.

Onrust
Het asbest is vrijgekomen bij een verbouwing bij Pauls IJsboerderij. De ontdekking ervan veroorzaakte veel onrust bij omwonenden. Zo is bekend dat een aanzienlijk aantal kinderen bij de zandhoop heeft gespeeld waar het asbest is aangetroffen.

Geen gevaar
De gemeente benadrukt in de brief dat de GGD heeft geconcludeerd dat er geen sprake is van een gevaar voor de volksgezondheid. Desgevraagd zegt een GGD-woordvoerster dat er voor de kinderen individueel eveneens geen gezondheidsrisico is. Inmiddels is het gronddepot met een plastic zeil afgedekt. Omdat de verantwoordelijke ambtenaar gisteren niet aanwezig is, kan de gemeente die maatregel pas dinsdag toelichten, aldus een woordvoerster.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Zeil tegen asbest in Wijlre moet van de Arbowet'
Asbest Wijlre: GGD wil helpen
Asbest aangetroffen in Wijlre
IJsboerderij Wijlre doet aangifte van dumping afval
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen