Ronald McDonald Huis

Video: Ronald McDonald Huis heeft het zwaar in coronatijd

Het Ronald McDonald Huis in Maastricht bestaat inmiddels 23 jaar, maar door de coronacrisis heeft het huis het zwaarder dan ooit en staan veel kamers leeg.

mijn huisarts online, huisarts, gezondheidszorg, app, gsm, e-consult (stock)
Huisartsen-app gelanceerd in Oostelijke Mijnstreek

Inwoners van de Oostelijke Mijnstreek kunnen vanaf 1 april via een app contact houden met hun huisartsenpraktijk.

Nierpatient dialyse
Onderzoek naar coronavaccin bij nierpatiënten

Maastricht UMC+ onderzoekt de werking van coronavaccins bij nierpatiënten.

vaccinatie, inenting, inenten, vaccin, spuit, prik coronavirus, (stock)
Rode Kruis nog niet nodig bij coronavaccinatie in Limburg

Het Rode Kruis hoeft nog geen mankracht in Limburg in te zetten bij het coronavaccinatieprogramma.

Stella Salden (2 jan 2020)
'Al het zorgpersoneel zo snel mogelijk vaccineren'

Vakbond NU'91 voor zorgprofessionals is blij met het kabinetsbesluit om zorgpersoneel in ziekenhuizen eerder te vaccineren. Tegelijkertijd roept de belangenbehartiger de regering op om snel duidelijk te maken wanneer zorgmedewerkers in andere sectoren aan de beurt zijn.

vaccines
ROAZ Limburg blij met vervroegde vaccinatie

ROAZ Limburg is blij met vervroegde vaccinatie van personeel.

Ouderenzorg
Hoog ziekteverzuim zorgcentra: hulp van leger nog niet nodig

Het ziekteverzuim onder werknemers in Limburgse zorgcentra is groter dan ooit, maar vraag naar militaire bijstand is nog niet aan de orde.

ziekenhuis, infuus, covid-19, corona, beschermende kleding (stock)
Situatie in zorg nijpend: 'Tweede piek duurt langer'

De situatie in de Limburgse zorg is nijpend. Het wordt dan ook spannend om een balans te vinden tussen reguliere zorg en Covid-zorg.

corona thuistest bellen ggd oudere (22 dec 2020)
Thuis testen op corona: bellen, doorverbinden en geen gehoor

Mijn vader behoort tot de kwetsbare groep die een corona-thuistest kan laten doen. Maar als ik dat wil regelen bij de GGD, blijkt dat een helse klus.

verpleeghuis ouderen zorg verpleging verzorging bejaardenhuis (stock)
Tekort zorgpersoneel: kunnen we goede zorg blijven bieden?

Het is steeds moeilijker om gediplomeerd zorgpersoneel te vinden. De sector kampt met personeelstekorten, die de komende jaren alleen maar groter dreigen te worden. Kunnen we over een aantal jaren nog wel goede zorg bieden?

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane