Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezocht: Limburgse lades voor kunstwerk Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 11:44

Voor een nieuw kunstwerk zoekt designmuseum Cube in Kerkrade lades uit Limburg.

Het museum heeft namelijk een exemplaar aangekocht van de 'Chest of Drawers' van designer Tejo Remy. Dat is een wereldberoemd concept dat bestaat uit lades en is onder meer in de collectie van het MoMa in New York opgenomen.

Geheugentraining
Het kunstwerk is opgebouwd uit lades waarin tastbare herinneringen liggen. "Dat concept stamt letterlijk uit de Griekse oudheid." Het idee van Simonides van Keos was om een herinnering een vaste plek te geven, legt Remy uit. "In feite een hele oude vorm van geheugentraining."

Gedenkteken
Remy ontwikkelde zijn ladeconcept in 1991 en behoort sindsdien tot de top van de Dutch Design-stroming. Mensen die een la en een herinnering willen insturen, kunnen zich tot 24 juni aanmelden bij het museum. Om de lege plek in bureau of kast op te vullen, ontvangen de geselecteerde inzenders een op maat gemaakt 'gedenkteken' van de kunstenaar retour.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen