Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezocht: jongeren die nepbericht over aanslag rondstuurden

Geplaatst opzondag 20 oktober 2019 - 9:10

De politie is op zoek naar de mensen die het nepbericht over een aanslag op het Pancratiusplein in Heerlen hebben rondgestuurd via met name Snapchat.

"Het is strafbaar om dit soort nepberichten te verspreiden. We zijn dan ook op zoek naar de daders." De politie Heerlen roept daarbij de hulp in van Snapchatgebruikers.

Aanslag
Op de rondgestuurde schermafbeelding is een tweet te zien die zogenaamd afkomstig is van RTL Nieuws. De tweet rept over een aanslag die zaterdagavond om 23:30 uur verwacht wordt rondom het Pancratiusplein in Heerlen. De politie zou al klaarstaan om de dader te pakken. De aankondiging werd duizenden keren gedeeld en verspreid via met name Snapchat, een app die populair is onder jongeren.

"Dit bericht is misleidend en niet afkomstig van RTL Nieuws", waarschuwde de politie. RTL Nieuws laat weten op de hoogte te zijn, maar heeft hier verder geen reacties op gehad.

Lees ook: Politie waarschuwt voor nepbericht over aanslag Heerlen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen