Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezinnen met smalle portemonnee krijgen kinderfeest cadeau

Geplaatst opdonderdag 28 december 2017 - 20:47

In Echt-Susteren kunnen kinderen waarvan de ouders niet veel geld hebben binnenkort een kinderfeestje houden.

De gemeente deelt vouchers van 150 euro uit aan ouders. Daarmee kunnen zij een kinderfeestje organiseren.

Niet uitgenodigd
Initiatiefnemer Marjo van Helvert van het CDA zag tijdens haar jaren in het onderwijs dat kinderen die geen feestje kunnen geven, ook niet gevraagd worden voor andere feestjes. "Ik wist dat we daar wat aan konden doen en ben naar de raad gegaan. Het college van B&W heeft al toegezegd dat ze ermee aan de slag gaan."

Schaamtegevoel
Het wordt volgens Van Helvert een uitdaging om de vouchers aan de man te brengen. Veel mensen schamen zich er namelijk voor dat ze hulp nodig hebben. "Het is heel vervelend dat je hulp nodig hebt. Je ziet bijvoorbeeld bij de voedselbank ook dat het lang duurt voor mensen ergens gebruik van maken."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen