Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin zelfdoding Steyl kreeg tot jaar geleden hulp

Geplaatst opdinsdag 4 juli 2017 - 15:50

De gemeente Venlo heeft de 11-jarige jongen uit Steyl, die zondag zelf uit het leven stapte, en zijn gezin een half jaar lang hulp geboden.

Die hulp werd een jaar geleden gestopt, omdat de ouders die niet meer nodig hadden. Dat laat de gemeente in een verklaring weten.

Veilig Thuis
Volgens de burgemeester heeft de school waar de jongen op zat eind 2015 een melding gedaan bij Veilig Thuis, een advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. De gemeente wil niet ingaan op de precieze inhoud van de melding. In januari 2016 heeft de gemeente de zaak opgepakt, waarop het gezin en de school zijn begeleid. Die begeleiding werd in juni 2016 in goed overleg gestopt. Daarna zijn er geen meldingen meer binnen gekomen.

Nabestaanden
Nu zijn hulpverleners bezig om nabestaanden, de school en de buurt te begeleiden. De gemeente gaat evalueren hoe de hulpverlening bij het gezin precies is verlopen.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen onderzoek naar zelfdoding Steyl
Mogelijk onderzoek naar zelfdoding 11-jarige jongen
School: hulp aan gezin zelfdoding had door moeten gaan
Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen