Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin vergiftigd met CO na barbecue binnenshuis

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2020 - 21:09

Een heel gezin uit Venray is met CO-vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze in huis aan het barbecue├źn waren.

De man, vrouw en twee kinderen zijn allemaal per ambulance afgevoerd uit hun woning aan de Vingerhoedskruid.

Buiten bewustzijn
"Ze hadden een ton hete kolen in huis staan, waarop ze aan het barbecue├źn waren", laat brandweerwoordvoerster Veronique Klaassen weten. "Door de koolstofmonoxide die daarbij vrijkwam was eerst de vrouw flauwgevallen, en ook de man was onwel. Hij kon wel nog de kinderen roepen, die waren boven."

Koolmonoxide
Toen de hulpdiensten arriveerden hield de brandweer er eerst nog rekening mee dat het giftige koolmonoxide was vrijgekomen uit de verwarmingsketel. Dat kwam omdat de vader de barbecue inmiddels weer buiten had neergezet. Even later gaf de man, die zich ook niet helemaal fit voelde, toe dat hij binnen had staan grillen.

Portugal
Volgens de brandweerwoordvoerster is het gezin afkomstig uit Portugal. "Daar is het blijkbaar iets normaler dan hier om binnen de barbecue aan te steken."

Giftig
Koolstofmonoxide of CO is een kleurloos en geurloos gas dat vrijkomt bij onvolledige verbranding. Het is zeer giftig: in het menselijk lichaam verdringt het zuurstof, waardoor het dodelijk kan zijn. Jaarlijks overlijden er in Nederland naar schatting 10 tot 15 mensen aan CO-vergiftiging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen