Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin vergiftigd met CO na barbecue binnenshuis

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2020 - 21:09

Een heel gezin uit Venray is met CO-vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht, omdat ze in huis aan het barbecueën waren.

De man, vrouw en twee kinderen zijn allemaal per ambulance afgevoerd uit hun woning aan de Vingerhoedskruid.

Buiten bewustzijn
"Ze hadden een ton hete kolen in huis staan, waarop ze aan het barbecueën waren", laat brandweerwoordvoerster Veronique Klaassen weten. "Door de koolstofmonoxide die daarbij vrijkwam was eerst de vrouw flauwgevallen, en ook de man was onwel. Hij kon wel nog de kinderen roepen, die waren boven."

Koolmonoxide
Toen de hulpdiensten arriveerden hield de brandweer er eerst nog rekening mee dat het giftige koolmonoxide was vrijgekomen uit de verwarmingsketel. Dat kwam omdat de vader de barbecue inmiddels weer buiten had neergezet. Even later gaf de man, die zich ook niet helemaal fit voelde, toe dat hij binnen had staan grillen.

Portugal
Volgens de brandweerwoordvoerster is het gezin afkomstig uit Portugal. "Daar is het blijkbaar iets normaler dan hier om binnen de barbecue aan te steken."

Giftig
Koolstofmonoxide of CO is een kleurloos en geurloos gas dat vrijkomt bij onvolledige verbranding. Het is zeer giftig: in het menselijk lichaam verdringt het zuurstof, waardoor het dodelijk kan zijn. Jaarlijks overlijden er in Nederland naar schatting 10 tot 15 mensen aan CO-vergiftiging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen