Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin ontsnapt aan vuurzee: vermoedelijk brandstichting

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 16:17

In Kerkrade zijn bewoners en dieren donderdagmiddag ontsnapt aan een grote brand in huis.

Volgens een van de bewoners werd er iets brandends naar binnen in het huis aan de Kokelestraat gegooid. De politie kan dat vooralsnog niet bevestigen, maar heeft wel een sterk vermoeden dat de brand is aangestoken.

Woonkamerdeur
"Mijn broertje en ik zaten op de bank toen in een keer de deur van de woonkamer met een klap open ging", vertelt een van de slachtoffers. "Die was dicht, vanwege de airco. De ex van mijn moeder gooide toen iets brandends naar binnen. Wat het was, weet ik niet."

Schreeuwen om hulp
​De bewoners vluchtten meteen met hun hond uit het huis dat vol rook kwam te staan. Op straat schreeuwden ze om hulp, omdat er in de woning nog dieren zaten. Voorbijgangers twijfelden geen seconde en kwamen in actie. Ze redden de poes uit het brandende huis. De toegesnelde brandweer kon vervolgens nog de vogels bevrijden.

Er raakte niemand gewond. Wel had een van de bewoners ademhalingsproblemen. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen