Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin ontsnapt aan vuurzee: vermoedelijk brandstichting

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 16:17

In Kerkrade zijn bewoners en dieren donderdagmiddag ontsnapt aan een grote brand in huis.

Volgens een van de bewoners werd er iets brandends naar binnen in het huis aan de Kokelestraat gegooid. De politie kan dat vooralsnog niet bevestigen, maar heeft wel een sterk vermoeden dat de brand is aangestoken.

Woonkamerdeur
"Mijn broertje en ik zaten op de bank toen in een keer de deur van de woonkamer met een klap open ging", vertelt een van de slachtoffers. "Die was dicht, vanwege de airco. De ex van mijn moeder gooide toen iets brandends naar binnen. Wat het was, weet ik niet."

Schreeuwen om hulp
​De bewoners vluchtten meteen met hun hond uit het huis dat vol rook kwam te staan. Op straat schreeuwden ze om hulp, omdat er in de woning nog dieren zaten. Voorbijgangers twijfelden geen seconde en kwamen in actie. Ze redden de poes uit het brandende huis. De toegesnelde brandweer kon vervolgens nog de vogels bevrijden.

Er raakte niemand gewond. Wel had een van de bewoners ademhalingsproblemen. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen