Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin met baby ontsnapt aan CO-vergiftiging in Meijel

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 6:47

Een gezin van drie personen is vrijdagmorgen vroeg naar het ziekenhuis gebracht vanwege mogelijke koolmonoxidevergiftiging.

Eén van de drie mensen die gecontroleerd werden, is een baby. Dat meldt lokale nieuwssite Weertdegekste.

Droger
Brandweer en ambulance werden even voor 3:00 uur gewaarschuwd over de mogelijk giftige lucht in een huis aan de Pastoor Schreursstraat in Meijel. In de woning bleek koolmonoxide te hangen, afkomstig uit de wasdroger. Ook hing er een lichte brandlucht in huis, mogelijk omdat er in de droger iets aan het smeulen was.

Ambulance
De bewoners hadden zichzelf in veiligheid gebracht, maar moesten voor controle mee naar het ziekenhuis.

Dodelijk
Koolstofmonoxide of CO komt vrij bij onvolledige verbrandingen en is levensgevaarlijk. Eenmaal ingeademd neemt het in het bloed de plaats in van zuurstof. Slachtoffers krijgen hoofdpijn, worden misselijk en uiteindelijk slaperig. Na verloop van tijd verliest iemand met CO-vergiftiging het bewustzijn, en uiteindelijk zelfs het leven.

ambulance donker CO-vergiftiging Meijel (8 nov 2019)
Foto: Weertdegekste
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen