Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin met baby ontsnapt aan CO-vergiftiging in Meijel

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 6:47

Een gezin van drie personen is vrijdagmorgen vroeg naar het ziekenhuis gebracht vanwege mogelijke koolmonoxidevergiftiging.

Eén van de drie mensen die gecontroleerd werden, is een baby. Dat meldt lokale nieuwssite Weertdegekste.

Droger
Brandweer en ambulance werden even voor 3:00 uur gewaarschuwd over de mogelijk giftige lucht in een huis aan de Pastoor Schreursstraat in Meijel. In de woning bleek koolmonoxide te hangen, afkomstig uit de wasdroger. Ook hing er een lichte brandlucht in huis, mogelijk omdat er in de droger iets aan het smeulen was.

Ambulance
De bewoners hadden zichzelf in veiligheid gebracht, maar moesten voor controle mee naar het ziekenhuis.

Dodelijk
Koolstofmonoxide of CO komt vrij bij onvolledige verbrandingen en is levensgevaarlijk. Eenmaal ingeademd neemt het in het bloed de plaats in van zuurstof. Slachtoffers krijgen hoofdpijn, worden misselijk en uiteindelijk slaperig. Na verloop van tijd verliest iemand met CO-vergiftiging het bewustzijn, en uiteindelijk zelfs het leven.

ambulance donker CO-vergiftiging Meijel (8 nov 2019)
Foto: Weertdegekste
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen