Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin gewond bij ongeval op A73: weg weer open na onderzoek

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 14:36

De A73 was maandagmiddag lange tijd dicht na een ongeval. Ter hoogte van Sint Odiliënberg waren een auto en een vrachtwagen op elkaar geklapt.

Er landde een traumahelikopter om medische hulp te verlenen.

Gezin
Volgens de politie zat een gezin uit Eelde in de auto. De vrouw zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Ze is vervolgens met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man is door glassplinters gewond geraakt. Hij is ook naar het ziekenhuis overgebracht. Hun 8-jarige zoontje was vooral geschrokken van de aanrijding.

Roemeen
De vrachtwagenchauffeur, een 61-jarige man uit Roemenië, is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De toedracht van het ongeval is niet bekend.

Omleiding
Het verkeer dat vast stond achter het ongeval wordt van de weg geleid. De weg blijft langer dicht dan verwacht, zo meldt Rijkswaterstaat rond 17:00 uur. Het asfalt moet nog worden hersteld en er moeten nog remproeven worden gedaan. Daarna moet de truck nog worden weggetakeld.

Klik hier voor de actuele stand van zaken op de Limburgse wegen.

Video: Track '88

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen