Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin gebruikt nietsvermoedend landmijn als kandelaar

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 22:38

Bij een gezin in Margraten stond dagenlang een landmijn uit de Tweede Wereldoorlog in de woonkamer. "Ik dacht dat het een kandelaar was en zette er een brandend kaarsje in."

Het projectiel werd door de familie Dodemont gevonden op vakantie in de Belgische Kempen. Moeder Renate ging ervan uit dat het een oude kandelaar was en zette er een kaarsje in.

Facebook
Trots plaatse ze de vondst op haar Facebookpagina. Dat leidde tot verontruste reacties. Haar Facebookvrienden dachten dat het wel eens een vergeten landmijn uit de Tweede Wereldoorlog zou kunnen zijn. En dat bleek te kloppen.

EOD
De politie werd gealarmeerd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest er aan te pas komen. Het projectiel ligt voorlopig in een uithoek in de tuin. De EOD laat binnenkort weten of de landmijn nog gevaarlijk is. Als het projectiel niet gevuld is met kruit, maar met zand, mag de familie het voorwerp houden.

Op www.limburger.nl meer over deze bizarre vondst. En lees dinsdag een uitgebreid verhaal over dit onderwerp in De Limburger.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Landmijn van gezin in Margraten blijkt ongevaarlijk
Granaten uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Schinveld
Compleet wapenarsenaal in Heerlens woonhuis
Explosief landmijn antitankmijn politiebureau Heerlen (13 mei 2020)
Vinder bracht explosief met scooter naar politiebureau
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV