Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin gebruikt nietsvermoedend landmijn als kandelaar

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 22:38

Bij een gezin in Margraten stond dagenlang een landmijn uit de Tweede Wereldoorlog in de woonkamer. "Ik dacht dat het een kandelaar was en zette er een brandend kaarsje in."

Het projectiel werd door de familie Dodemont gevonden op vakantie in de Belgische Kempen. Moeder Renate ging ervan uit dat het een oude kandelaar was en zette er een kaarsje in.

Facebook
Trots plaatse ze de vondst op haar Facebookpagina. Dat leidde tot verontruste reacties. Haar Facebookvrienden dachten dat het wel eens een vergeten landmijn uit de Tweede Wereldoorlog zou kunnen zijn. En dat bleek te kloppen.

EOD
De politie werd gealarmeerd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest er aan te pas komen. Het projectiel ligt voorlopig in een uithoek in de tuin. De EOD laat binnenkort weten of de landmijn nog gevaarlijk is. Als het projectiel niet gevuld is met kruit, maar met zand, mag de familie het voorwerp houden.

Op www.limburger.nl meer over deze bizarre vondst. En lees dinsdag een uitgebreid verhaal over dit onderwerp in De Limburger.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Landmijn van gezin in Margraten blijkt ongevaarlijk
Granaten uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Schinveld
Compleet wapenarsenaal in Heerlens woonhuis
Granaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden op akker
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen