Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezin gebruikt nietsvermoedend landmijn als kandelaar

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 22:38

Bij een gezin in Margraten stond dagenlang een landmijn uit de Tweede Wereldoorlog in de woonkamer. "Ik dacht dat het een kandelaar was en zette er een brandend kaarsje in."

Het projectiel werd door de familie Dodemont gevonden op vakantie in de Belgische Kempen. Moeder Renate ging ervan uit dat het een oude kandelaar was en zette er een kaarsje in.

Facebook
Trots plaatse ze de vondst op haar Facebookpagina. Dat leidde tot verontruste reacties. Haar Facebookvrienden dachten dat het wel eens een vergeten landmijn uit de Tweede Wereldoorlog zou kunnen zijn. En dat bleek te kloppen.

EOD
De politie werd gealarmeerd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest er aan te pas komen. Het projectiel ligt voorlopig in een uithoek in de tuin. De EOD laat binnenkort weten of de landmijn nog gevaarlijk is. Als het projectiel niet gevuld is met kruit, maar met zand, mag de familie het voorwerp houden.

Op www.limburger.nl meer over deze bizarre vondst. En lees dinsdag een uitgebreid verhaal over dit onderwerp in De Limburger.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Landmijn van gezin in Margraten blijkt ongevaarlijk
Granaten uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Schinveld
Compleet wapenarsenaal in Heerlens woonhuis
Granaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden op akker
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen