Vader en zoons 'sloegen gezin bijna dood': jaren cel

Een man uit Venlo (54) en zijn twee zoons van 30 en 33 jaar oud zijn veroordeeld tot jarenlange celstraffen. De rechter acht bewezen dat het trio een gezin heeft mishandeld met honkbalknuppels.

Gezin aangevallen met messen en nepvuurwapen

De politie heeft drie mensen aangehouden, omdat ze een gezin zouden hebben belaagd met messen, een nepvuurwapen en een paralyser. Het voorval vond plaats in de Landgraafse wijk Nieuwenhagen.

Rookmelder redt gezin uit brandende woning Maastricht

Een rookmelder heeft ervoor gezorgd dat bewoners in de nacht van zondag op maandag op tijd hun brandende woning in Maastricht hebben kunnen verlaten.

'Slecht zicht mogelijk oorzaak veerpontdrama'

Slecht zicht als gevolg van het onstuimig weer is waarschijnlijk de oorzaak van het ongeluk zondagavond in Bergen. Dat zegt Johan van den Boogaard, eigenaar van de veerdienst, tegen L1.

Hulpgezinnenproject van start in Maastricht en Eijsden

Gezinnen in Maastricht en Eijsden-Margraten kunnen vanaf woensdag een beroep doen op andere gezinnen die een deel van de opvoeding voor hun rekening willen nemen.

Steeds meer jonge kinderen naar de dagopvang

Het aantal Limburgse kinderen tot vier jaar dat naar een crèche of kinderdagverblijf gaat, is in een jaar tijd met 10 procent gestegen.

Geert Wilders: blij dat ik geen kinderen heb

PVV-leider Geert Wilders is blij dat hij en zijn vrouw ooit hebben besloten geen kinderen te willen. Die zouden door alle beveiliging waar hij mee te maken heeft geen leven hebben.

Campagne tegen drinkpakjes op scholen Sittard-Geleen

Met de campagne DrinkWater willen zestien scholen van onderwijskoepels Kindante en Triade in Sittard-Geleen ruim vierduizend kinderen ervan bewust maken dat drinkpakjes suikerbommen zijn en het gezonde alternatief water is.

Syrische Maastrichtenaar zoekt gezin in Idomeni

De Syrische Maastrichtenaar Asmar is in een vluchtelingenkamp bij Idomeni, aan de Grieks-Macedonische grens, op zoek naar zijn vrouw en kind.

Ken jij de leukste baby van Limburg, geboren in 2015?

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2015 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor ons overzicht van de leukste babyfoto's van de provincie.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten