Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezichten van Margraten uitgesteld tot 2021

Geplaatst opvrijdag 20 maart 2020 - 22:20

Het eerbetoon 'De Gezichten van Margraten' op de Amerikaanse Begraafplaats wordt verplaatst naar 2021. Dit in verband met het coronavirus.

Ter gelegenheid van de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding zou aan minstens 7.500 van de meer dan 10.000 herdachte soldaten een gezicht worden gegeven.

Foto's
Van 2 tot en met 6 mei zouden vrijwilligers foto’s van de soldaten plaatsen bij hun graven en namen op de Muren der Vermisten registreren.

2021
Besloten is om het eerbetoon in Margraten te verplaatsen naar 2021, de precieze datum maakt de stichting later bekend.

20.000 andere bezoekers
"In dit bijzondere herdenkingsjaar verwachtten we als eerbetoon zo’n vijftig tot honderd familieleden van de in Margraten herdachte soldaten, maar velen van hen gaven tot hun spijt aan niet te kunnen komen. Dit is enerzijds door de begrijpelijke zorgen over hun eigen gezondheid, maar ook vanwege de ingestelde reisbeperkingen", aldus voorzitter Sebastiaan Vonk van de organiserende Fields of Honor Foundation. "Daarom hebben we voor hen en voor de normaal gesproken 20.000 andere bezoekers het zekere voor het onzekere genomen."

Ontbrekende gezichten
In de afgelopen maanden is er zowel in Nederland als Amerika al wel hard gezocht naar de ontbrekende gezichten. De doelstelling van 7500 gezichten voor 75 jaar bevrijding zou dan ook ruimschoots gehaald gaan worden.

10.000 namen
Begin mei komt het boek 'De Gezichten van Margraten: Zij bleven voor altijd jong' uit. Een monument op papier voor alle Amerikaanse soldaten in Margraten. Naast dat al hun 10.000 namen in het boek staan, bevat het boek ook zo’n 500 gezichten en 200 verhalen.

Naast het herdenkingsboek zijn alle gezichten ook terug te vinden in de 'Fields of Honor – Database', een ander project van de foundation.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen