Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezichten van Margraten: al 2644 foto's

Geplaatst opdonderdag 2 oktober 2014 - 7:01

De stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (VAAO) heeft inmiddels van 2644 Amerikaanse soldaten een foto weten te bemachtigen.

Die foto’s zullen in mei volgend jaar geplaatst worden bij de graven van de betreffende soldaten. Ook bij de namen op de twee Muren der Vermisten bij de ingang van de Amerikaanse begraafplaats komen foto's te hangen.

Ze zijn daar van 2 tot en met 5 mei te zien, zegt voorzitter Sebastiaan Vonk van VAAO.

Cemetery
Op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten hebben 8301 gesneuvelde Amerikaanse soldaten hun laatste rustplaats gevonden. Nog eens 1722 vermiste soldaten worden herdacht op de Walls of the Missing.

De stichting wil met het project De Gezichten van Margraten al die soldaten - 10.023 in totaal - middels een foto een gezicht geven.

Met het plaatsen van de foto’s wil ze "een uniek eerbetoon brengen aan hen die sneuvelden voor de vrijheid van anderen."

Online database
De 2644 foto’s die nu in het bezit zijn van de stichting, zijn opgenomen in de online-database van de stichting. Op die website is informatie te vinden over nagenoeg alle militairen die begraven liggen of herdacht worden op de Amerikaanse begraafplaatsen van Margraten, Henri-Chapelle en Neupré.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Graven Margraten krijgen gezicht
3000 soldaten krijgen gezicht op begraafplaats Margraten
Virtueel Memorial Center gepresenteerd in Eijsden-Margraten
25.000 bezoekers voor fotoproject begraafplaats Margraten
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen