Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezichten van Margraten: al 2644 foto's

Geplaatst opdonderdag 2 oktober 2014 - 7:01

De stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven (VAAO) heeft inmiddels van 2644 Amerikaanse soldaten een foto weten te bemachtigen.

Die foto’s zullen in mei volgend jaar geplaatst worden bij de graven van de betreffende soldaten. Ook bij de namen op de twee Muren der Vermisten bij de ingang van de Amerikaanse begraafplaats komen foto's te hangen.

Ze zijn daar van 2 tot en met 5 mei te zien, zegt voorzitter Sebastiaan Vonk van VAAO.

Cemetery
Op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten hebben 8301 gesneuvelde Amerikaanse soldaten hun laatste rustplaats gevonden. Nog eens 1722 vermiste soldaten worden herdacht op de Walls of the Missing.

De stichting wil met het project De Gezichten van Margraten al die soldaten - 10.023 in totaal - middels een foto een gezicht geven.

Met het plaatsen van de foto’s wil ze "een uniek eerbetoon brengen aan hen die sneuvelden voor de vrijheid van anderen."

Online database
De 2644 foto’s die nu in het bezit zijn van de stichting, zijn opgenomen in de online-database van de stichting. Op die website is informatie te vinden over nagenoeg alle militairen die begraven liggen of herdacht worden op de Amerikaanse begraafplaatsen van Margraten, Henri-Chapelle en Neupré.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Graven Margraten krijgen gezicht
3000 soldaten krijgen gezicht op begraafplaats Margraten
Virtueel Memorial Center gepresenteerd in Eijsden-Margraten
25.000 bezoekers voor fotoproject begraafplaats Margraten
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen