Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewraakte rechters mogen zaak bankrovers blijven behandelen

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2020 - 21:12

De rechters die de zaak van bankmol Lorenzo J. (27) behandelen, mogen hun werk gewoon voortzetten.

Ze werden door betrokken advocaten beticht van partijdigheid en vooringenomenheid. Dat leidde tot een wraking. Met zo'n wrakingsverzoek kunnen advocaten andere rechters naar het functioneren van de rechtbank laten kijken.

Lees ook: Advocaten bankrovers halen uit naar rechters: 'Deugt niet'

Negatief salvo
Dat gebeurde dan ook in de bankmolzaak. Advocaten waren het helemaal beu dat vrijwel ieder verzoek van hun kant werd afgewezen. Een, zoals advocaat Guy Koppen het noemde, 'salvo aan negatieve beslissingen'. Er werd bijvoorbeeld besloten dat een dossier dat de advocaten belangrijk achtten niet werd toegevoegd aan het bankmoldossier.

Geen nieuwe datum
Drie andere rechters hebben zich uitgebreid gebogen over het functioneren van het gerechtelijk trio dat de bankmolzaak behandelt. Ze keken onder meer naar vooringenomenheid of partijdigheid. "Een dergelijke zwaarwegende aanwijzing die er toe leidt dat er bij de leden van meervoudige strafkamer een vooringenomenheid jegens verzoeker voortvloeit, is niet gebleken", schrijven ze in hun vonnis.

En dus mogen de oorspronkelijk aangestelde rechters verder met de zaak. Wanneer deze inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk.

Klanten bestolen
De bankmol-zaak draait om Lorenzo en zijn vermeende handlangers, een groep bankrovers. Lorenzo werkte bij de Rabobank en zou de rovers een seintje hebben gegeven als iemand een groot geldbedrag kwam opnemen. Meerdere klanten van de bank werden bij het opnemen van zo'n bedrag overvallen. Een van die overvallen werd gepleegd in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen