Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewoon kermis in zes kernen van Maasgouw

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 16:06

Terwijl veel gemeentes nog in dubio zijn over het laten doorgaan van de jaarlijkse kermis vanwege het coronavirus, heeft Maasgouw de knoop toch maar doorgehakt: er komt dit jaar nog een kermis in zes kernen van de gemeente.

Het gaat daarbij achtereenvolgens om Wessem (22 augustus), Stevensweert (5 september), Heel (5 september), Maasbracht (26 september), Beegden (3 oktober) en Thorn (10 oktober).

Vermaak
Activiteiten zijn belangrijk voor de inwoners van de gemeente, denkt wethouder Tim Snijckers: "Er is dit jaar al heel veel afgezegd en het risico is dat je daarmee ook afstel krijgt. Ik vind het belangrijk om culturele activiteiten en sociale cohesie overeind te houden. Kermissen dragen daar aan bij."

Bij het besluit om de evenementen te laten doorgaan heeft het ongetwijfeld een rol gespeeld dat de kleine kermissen niet door tienduizenden mensen zullen worden bezocht.

Coronaproof
Om de kermissen zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft de gemeente met de Stichting Traditionele Kermisorganisatie afgesproken dat die een plan uitwerkt om alles volgens de richtlijnen van het RIVM te laten verlopen. Zo moeten er looproutes komen, desinfectiezuilen, banners en borden waarop alle regels staan. Ook moet er toezicht worden gehouden.

Bijsturen
Per kermis wordt bekeken of alles naar tevredenheid verloopt. Of anders gezegd: op basis van de kermis in Wessem wordt bekeken of het in Stevensweert anders moet. En dat gebeurt daarna ook voor de andere kernen. Als het nodig is, worden voor de volgende kermis op de kalender zaken bijgestuurd.

Volgens de gemeente is het wel de bedoeling alle kermissen te laten doorgaan, tenzij er een grote tweede coronagolf komt die nog roet in het eten gooit.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen