Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewonden door olielekkage bij Chemelot

Geplaatst opdonderdag 9 mei 2019 - 5:11

Door een lekkage van een olieleiding bij Chemelot zijn twee personen gewond geraakt. Een van de gewonden is naar het ziekenhuis gebracht, de andere werd ter plekke geholpen.

Alle slachtoffers hebben brandwonden, meldt een woordvoerster van de brandweer. Rond 4:00 uur moesten de hulpdiensten richting het industriepark.

Binnen het terrein
De olie stroomt weg op het terrein van de fabriek waar het lek zit, en komt dus niet in de omgeving. De fabriek is uitgerust met een speciale installatie waarmee de weggelekte vloeistof wordt opgevangen.

De bedrijfsbrandweer van Chemelot is op dit moment bezig met het verhelpen van de lekkage.

Aan de hand van metingen zegt de brandweer dat er geen gevaar is voor de omgeving. Wel kan de gelekte olie stankoverlast veroorzaken.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen