Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewonden bij schietpartij motorrijders in sporthal Sittard

Geplaatst opdonderdag 7 mei 2015 - 23:52

Sportzaal De Kemper in Sittard was donderdagavond het toneel voor een gewelddadige confrontatie tussen leden van een of meer motorclubs.

Een groep volleyballers was bezig met een training, toen er volgens trainer Frank Webers van de sporters buiten een schot klonk.

Vechtpartij
Terwijl de sporters in paniek een goed heenkomen zochten, kwam een groep motorrijders het café van de sporthal binnen. Zij werden gevolgd door een tweede groep, waarna er een vechtpartij uitbrak. Daarbij werd volgens Webers opnieuw geschoten.

Politiemacht
Na de schietpartij werd de sporthal al snel omsingeld door een grote politiemacht, gaat de trainer verder. Niemand mocht er in of uit. Pas na een half uur mochten de volleyballers in kleine groepjes en onder politiebegeleiding weer naar buiten. Of de motorrijders zich toen al uit de voeten hadden gemaakt is niet duidelijk.

Gewonden
Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er donderdagavond in Sittard een 'conflict' is geweest waarbij drie gewonden zijn gevallen. De rest is volgens de woordvoerder nog in onderzoek.

Trainer Frank Wevers over de schietpartij

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veel onduidelijk rond schietpartij motorbendes in Sittard
Persconferentie over motorbende-oorlog in Limburg
Advocaat Bandidos-president wil politiechef als getuige horen
Tien nieuwe verdachten in Bandidos-rechtszaak
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen