Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewonde vrouw vliegtuigbrokken naar ziekenhuis gebracht

Geplaatst opzondag 21 februari 2021 - 15:30

De 76-jarige vrouw die zaterdagmiddag gewond raakte nadat ze brokstukken van de brandende Boeing 747 op zich had gekregen, heeft de nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen.

Dat bevestigen de familie en burgemeester Mirjam Clermonts van Meerssen aan L1.

Arm uit de kom
De vrouw zou in eerste instantie lichtgewond zijn geraakt, maar moest later toch naar het ziekenhuis. Daar is ze onder narcose gebracht, behandeld voor een arm uit de kom en heeft de nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Ook moet er nog een vervolgbehandeling plaatsvinden.

De kleinzoon van de gewonde vrouw is erg geschrokken van het vliegtuigongeluk:

Bloemetje
"De informatie die ik gisteren had, was dat er twee gewonden waren. Dat zouden lichtgewonden zijn geweest", legt Clermonts uit. "Vanmiddag was ik in de wijk en trof ik de dochter van de desbetreffende mevrouw aan, die me vertelde dat mevrouw in het ziekenhuis beland is. Dat vind ik ontzettend spijtig." Ook directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport reageert geschrokken op de verwondingen van mevrouw: "Ze ligt nu te rusten, heb ik begrepen. We hebben haar een bloemetje gebracht en ons medeleven betuigd. Dat gaan we overigens doen bij alle mensen die behoorlijke schade hebben geleden."

Boos
De familie is boos dat het slachtoffer niet meteen is meegenomen door de hulpdiensten. "Het is niet aan mij om daar een oordeel aan te geven", zegt Clermonts. "Ik ben niet medisch onderlegd. De ambulance is hier geweest en die hebben beoordeeld om het op deze manier te doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen