Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewonde bij grote brand in appartementencomplex Roermond

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 13:11

Bij een grote brand in de kelder van een appartementencomplex in Roermond is woensdagmiddag een gewonde gevallen. Twaalf woningen zijn ontruimd.

De meldkamer kreeg tegen 13:00 uur de brand op de Willem Bayerstraat, vlak bij het Laurentius Ziekenhuis, door.

Kelder
De brandweer is massaal uitgerukt. Ook een ambulance was nodig. De brand is in de kelderbox ontstaan. "In de kelder van 1,5 bij 2 meter lag troep en een matras", vertelt een brandweerwoordvoerder.

Veel rook
"Het vuur kwam aan de voor- en achterkant van de kelder eruit", vertelt een correspondent ter plaatse. Het zou om een korte, felle brand gaan waar veel rook vrijkwam. "De bewoners moesten allemaal van één trapgat gebruikmaken. Die stond vol rook, waardoor ze moeite hadden om naar buiten te komen."

Ademhalingsproblemen
Twee personen met ademhalingsproblemen moesten door ambulancepersoneel nagekeken worden. Iemand is naar het ziekenhuis gebracht, maar het is nog niet bekend of dat een van de personen is met ademhalingsproblemen.

Geëvacueerd
De bewoners werden allemaal geëvacueerd. De brandweerwoordvoerder kon niet zeggen om hoeveel mensen het gaat. Zij kunnen naar verwachting rond 15:30 uur weer terug naar hun woning. De brand is inmiddels onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De Willem Bayerstraat, Minister Beversstraat en een deel van de Bredeweg ter hoogte van die twee straten zijn afgesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen