Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewonde bij grote brand in appartementencomplex Roermond

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 13:11

Bij een grote brand in de kelder van een appartementencomplex in Roermond is woensdagmiddag een gewonde gevallen. Twaalf woningen zijn ontruimd.

De meldkamer kreeg tegen 13:00 uur de brand op de Willem Bayerstraat, vlak bij het Laurentius Ziekenhuis, door.

Kelder
De brandweer is massaal uitgerukt. Ook een ambulance was nodig. De brand is in de kelderbox ontstaan. "In de kelder van 1,5 bij 2 meter lag troep en een matras", vertelt een brandweerwoordvoerder.

Veel rook
"Het vuur kwam aan de voor- en achterkant van de kelder eruit", vertelt een correspondent ter plaatse. Het zou om een korte, felle brand gaan waar veel rook vrijkwam. "De bewoners moesten allemaal van één trapgat gebruikmaken. Die stond vol rook, waardoor ze moeite hadden om naar buiten te komen."

Ademhalingsproblemen
Twee personen met ademhalingsproblemen moesten door ambulancepersoneel nagekeken worden. Iemand is naar het ziekenhuis gebracht, maar het is nog niet bekend of dat een van de personen is met ademhalingsproblemen.

Geëvacueerd
De bewoners werden allemaal geëvacueerd. De brandweerwoordvoerder kon niet zeggen om hoeveel mensen het gaat. Zij kunnen naar verwachting rond 15:30 uur weer terug naar hun woning. De brand is inmiddels onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De Willem Bayerstraat, Minister Beversstraat en een deel van de Bredeweg ter hoogte van die twee straten zijn afgesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen