Overslaan en naar de inhoud gaan

Gewonde bij grote brand in appartementencomplex Roermond

Geplaatst opwoensdag 27 januari 2021 - 13:11

Bij een grote brand in de kelder van een appartementencomplex in Roermond is woensdagmiddag een gewonde gevallen. Twaalf woningen zijn ontruimd.

De meldkamer kreeg tegen 13:00 uur de brand op de Willem Bayerstraat, vlak bij het Laurentius Ziekenhuis, door.

Kelder
De brandweer is massaal uitgerukt. Ook een ambulance was nodig. De brand is in de kelderbox ontstaan. "In de kelder van 1,5 bij 2 meter lag troep en een matras", vertelt een brandweerwoordvoerder.

Veel rook
"Het vuur kwam aan de voor- en achterkant van de kelder eruit", vertelt een correspondent ter plaatse. Het zou om een korte, felle brand gaan waar veel rook vrijkwam. "De bewoners moesten allemaal van één trapgat gebruikmaken. Die stond vol rook, waardoor ze moeite hadden om naar buiten te komen."

Ademhalingsproblemen
Twee personen met ademhalingsproblemen moesten door ambulancepersoneel nagekeken worden. Iemand is naar het ziekenhuis gebracht, maar het is nog niet bekend of dat een van de personen is met ademhalingsproblemen.

Geëvacueerd
De bewoners werden allemaal geëvacueerd. De brandweerwoordvoerder kon niet zeggen om hoeveel mensen het gaat. Zij kunnen naar verwachting rond 15:30 uur weer terug naar hun woning. De brand is inmiddels onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De Willem Bayerstraat, Minister Beversstraat en een deel van de Bredeweg ter hoogte van die twee straten zijn afgesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen