Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gewiekste oplichter doet wisseltruc bij juwelier Maastricht

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 21:21

Een oplichter heeft een sluwe wisseltruc toegepast bij een juwelier in Maastricht en daarbij een Rolex-horloge van 35.000 euro buitgemaakt.

Dat blijkt uit bewakingsbeelden die dinsdagavond werden getoond bij het programma Opsporing Verzocht.

Moed indrinken
De dief sloeg 8 mei op klaarlichte dag toe, maar was daarvoor al meerdere keren in de juwelierszaak aan de Stationsstraat geweest met vragen over de Rolex-horloge. Die dag gaat de man eerst naar een kroeg verderop in straat en drinkt daar wat. Vervolgens gaat hij naar de winkel, bekijkt opnieuw het peperdure klokje en stelt vragen aan een medewerkster.

Gebrekkig Duits
De medewerkster gaat met hem aan een tafel zitten om dingen verder te bespreken en legt de Rolex neer. In gebrekkig Duits vertelt de man dat hij ook nog op zoek is naar iets voor zijn vrouw. Terwijl zij wat sieraden wil pakken, wisselt de dief razendsnel de dure horloge om voor een imitatie daarvan. Eentje die exact lijkt op de echte Rolex.

Jas laten hangen
Als de medewerkster terugkomt, wil de man ineens nog wat ringen in de etalage bekijken en loopt daarvoor naar buiten. Daar zet hij het op een loopje en gaat er vervolgens met het horloge vandoor. Aangezien de man zijn jas binnen heeft laten hangen, om de medewerkster in de waan te laten dat hij terugkomt, is zij te laat om achter de gewiekste dief aan te gaan.

Sindsdien ontbreekt nog elk spoor van de man. Wel heeft hij een e-mailadres achtergelaten dat niet van hem is. De politie vermoedt dat de dief deze wisseltruc en het e-mailadres vaker gebruikt, en hoopt dat dit een aanknopingspunt is om de man op te sporen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen