Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gewiekste oplichter doet wisseltruc bij juwelier Maastricht

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 21:21

Een oplichter heeft een sluwe wisseltruc toegepast bij een juwelier in Maastricht en daarbij een Rolex-horloge van 35.000 euro buitgemaakt.

Dat blijkt uit bewakingsbeelden die dinsdagavond werden getoond bij het programma Opsporing Verzocht.

Moed indrinken
De dief sloeg 8 mei op klaarlichte dag toe, maar was daarvoor al meerdere keren in de juwelierszaak aan de Stationsstraat geweest met vragen over de Rolex-horloge. Die dag gaat de man eerst naar een kroeg verderop in straat en drinkt daar wat. Vervolgens gaat hij naar de winkel, bekijkt opnieuw het peperdure klokje en stelt vragen aan een medewerkster.

Gebrekkig Duits
De medewerkster gaat met hem aan een tafel zitten om dingen verder te bespreken en legt de Rolex neer. In gebrekkig Duits vertelt de man dat hij ook nog op zoek is naar iets voor zijn vrouw. Terwijl zij wat sieraden wil pakken, wisselt de dief razendsnel de dure horloge om voor een imitatie daarvan. Eentje die exact lijkt op de echte Rolex.

Jas laten hangen
Als de medewerkster terugkomt, wil de man ineens nog wat ringen in de etalage bekijken en loopt daarvoor naar buiten. Daar zet hij het op een loopje en gaat er vervolgens met het horloge vandoor. Aangezien de man zijn jas binnen heeft laten hangen, om de medewerkster in de waan te laten dat hij terugkomt, is zij te laat om achter de gewiekste dief aan te gaan.

Sindsdien ontbreekt nog elk spoor van de man. Wel heeft hij een e-mailadres achtergelaten dat niet van hem is. De politie vermoedt dat de dief deze wisseltruc en het e-mailadres vaker gebruikt, en hoopt dat dit een aanknopingspunt is om de man op te sporen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen