Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gewiekste oplichter doet wisseltruc bij juwelier Maastricht

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 21:21

Een oplichter heeft een sluwe wisseltruc toegepast bij een juwelier in Maastricht en daarbij een Rolex-horloge van 35.000 euro buitgemaakt.

Dat blijkt uit bewakingsbeelden die dinsdagavond werden getoond bij het programma Opsporing Verzocht.

Moed indrinken
De dief sloeg 8 mei op klaarlichte dag toe, maar was daarvoor al meerdere keren in de juwelierszaak aan de Stationsstraat geweest met vragen over de Rolex-horloge. Die dag gaat de man eerst naar een kroeg verderop in straat en drinkt daar wat. Vervolgens gaat hij naar de winkel, bekijkt opnieuw het peperdure klokje en stelt vragen aan een medewerkster.

Gebrekkig Duits
De medewerkster gaat met hem aan een tafel zitten om dingen verder te bespreken en legt de Rolex neer. In gebrekkig Duits vertelt de man dat hij ook nog op zoek is naar iets voor zijn vrouw. Terwijl zij wat sieraden wil pakken, wisselt de dief razendsnel de dure horloge om voor een imitatie daarvan. Eentje die exact lijkt op de echte Rolex.

Jas laten hangen
Als de medewerkster terugkomt, wil de man ineens nog wat ringen in de etalage bekijken en loopt daarvoor naar buiten. Daar zet hij het op een loopje en gaat er vervolgens met het horloge vandoor. Aangezien de man zijn jas binnen heeft laten hangen, om de medewerkster in de waan te laten dat hij terugkomt, is zij te laat om achter de gewiekste dief aan te gaan.

Sindsdien ontbreekt nog elk spoor van de man. Wel heeft hij een e-mailadres achtergelaten dat niet van hem is. De politie vermoedt dat de dief deze wisseltruc en het e-mailadres vaker gebruikt, en hoopt dat dit een aanknopingspunt is om de man op te sporen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen