Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gewiekste oplichter doet wisseltruc bij juwelier Maastricht

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 21:21

Een oplichter heeft een sluwe wisseltruc toegepast bij een juwelier in Maastricht en daarbij een Rolex-horloge van 35.000 euro buitgemaakt.

Dat blijkt uit bewakingsbeelden die dinsdagavond werden getoond bij het programma Opsporing Verzocht.

Moed indrinken
De dief sloeg 8 mei op klaarlichte dag toe, maar was daarvoor al meerdere keren in de juwelierszaak aan de Stationsstraat geweest met vragen over de Rolex-horloge. Die dag gaat de man eerst naar een kroeg verderop in straat en drinkt daar wat. Vervolgens gaat hij naar de winkel, bekijkt opnieuw het peperdure klokje en stelt vragen aan een medewerkster.

Gebrekkig Duits
De medewerkster gaat met hem aan een tafel zitten om dingen verder te bespreken en legt de Rolex neer. In gebrekkig Duits vertelt de man dat hij ook nog op zoek is naar iets voor zijn vrouw. Terwijl zij wat sieraden wil pakken, wisselt de dief razendsnel de dure horloge om voor een imitatie daarvan. Eentje die exact lijkt op de echte Rolex.

Jas laten hangen
Als de medewerkster terugkomt, wil de man ineens nog wat ringen in de etalage bekijken en loopt daarvoor naar buiten. Daar zet hij het op een loopje en gaat er vervolgens met het horloge vandoor. Aangezien de man zijn jas binnen heeft laten hangen, om de medewerkster in de waan te laten dat hij terugkomt, is zij te laat om achter de gewiekste dief aan te gaan.

Sindsdien ontbreekt nog elk spoor van de man. Wel heeft hij een e-mailadres achtergelaten dat niet van hem is. De politie vermoedt dat de dief deze wisseltruc en het e-mailadres vaker gebruikt, en hoopt dat dit een aanknopingspunt is om de man op te sporen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen