Overslaan en naar de inhoud gaan

Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren

Geplaatst opmaandag 6 juli 2015 - 15:55

Het voor mishandeling veroordeelde CDA-raadslid Julien Penders hoeft zijn zetel in de gemeenteraad van Echt-Susteren niet op te geven.

De afdeling Echt-Susteren van het CDA doet de mishandeling waarvoor hij is veroordeeld af als 'een incident.'

Vertrouwen
"De inwoners van Echt-Susteren hebben nog steeds vertrouwen in Julien Penders", zegt voorzitter Mark Rooijen van het CDA in de gemeente. Volgens hem is het besluit om geen stappen te ondernemen tegen het raadslid uit Dieteren besproken met het provinciale en landelijke CDA.

Lees ook: CDA-raadslid Penders zwaarder gestraft in hoger beroep

Schedelbasisfractuur
Penders werd maandag in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor een zware mishandeling, op kerstavond 2011 in Maastricht. Een cafébezoeker liep daarbij een schedelbasisfractuur op. Ook moet het gemeenteraadslid het slachtoffer van de zware mishandeling een schadevergoeding van ruim 3200 euro betalen.

Hogere straf
De straf van het gerechtshof is hoger dan die Penders eerder kreeg van de rechtbank in Maastricht. Die veroordeelde het CDA-raadslid tot een taakstraf van 120 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

CDA-raadslid Penders eerder veroordeeld voor mishandeling
CDA buigt zich over veroordeeld raadslid Julien Penders
Veroordeeld CDA-raadslid Julien Penders vecht straf aan
CDA Echt-Susteren wast handen in onschuld in zaak-Penders
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen