Overslaan en naar de inhoud gaan

Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren

Geplaatst opmaandag 6 juli 2015 - 15:55

Het voor mishandeling veroordeelde CDA-raadslid Julien Penders hoeft zijn zetel in de gemeenteraad van Echt-Susteren niet op te geven.

De afdeling Echt-Susteren van het CDA doet de mishandeling waarvoor hij is veroordeeld af als 'een incident.'

Vertrouwen
"De inwoners van Echt-Susteren hebben nog steeds vertrouwen in Julien Penders", zegt voorzitter Mark Rooijen van het CDA in de gemeente. Volgens hem is het besluit om geen stappen te ondernemen tegen het raadslid uit Dieteren besproken met het provinciale en landelijke CDA.

Lees ook: CDA-raadslid Penders zwaarder gestraft in hoger beroep

Schedelbasisfractuur
Penders werd maandag in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor een zware mishandeling, op kerstavond 2011 in Maastricht. Een caf├ębezoeker liep daarbij een schedelbasisfractuur op. Ook moet het gemeenteraadslid het slachtoffer van de zware mishandeling een schadevergoeding van ruim 3200 euro betalen.

Hogere straf
De straf van het gerechtshof is hoger dan die Penders eerder kreeg van de rechtbank in Maastricht. Die veroordeelde het CDA-raadslid tot een taakstraf van 120 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

CDA-raadslid Penders eerder veroordeeld voor mishandeling
CDA buigt zich over veroordeeld raadslid Julien Penders
Veroordeeld CDA-raadslid Julien Penders vecht straf aan
CDA Echt-Susteren wast handen in onschuld in zaak-Penders
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen