Overslaan en naar de inhoud gaan

Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren

Geplaatst opmaandag 6 juli 2015 - 15:55

Het voor mishandeling veroordeelde CDA-raadslid Julien Penders hoeft zijn zetel in de gemeenteraad van Echt-Susteren niet op te geven.

De afdeling Echt-Susteren van het CDA doet de mishandeling waarvoor hij is veroordeeld af als 'een incident.'

Vertrouwen
"De inwoners van Echt-Susteren hebben nog steeds vertrouwen in Julien Penders", zegt voorzitter Mark Rooijen van het CDA in de gemeente. Volgens hem is het besluit om geen stappen te ondernemen tegen het raadslid uit Dieteren besproken met het provinciale en landelijke CDA.

Lees ook: CDA-raadslid Penders zwaarder gestraft in hoger beroep

Schedelbasisfractuur
Penders werd maandag in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor een zware mishandeling, op kerstavond 2011 in Maastricht. Een cafébezoeker liep daarbij een schedelbasisfractuur op. Ook moet het gemeenteraadslid het slachtoffer van de zware mishandeling een schadevergoeding van ruim 3200 euro betalen.

Hogere straf
De straf van het gerechtshof is hoger dan die Penders eerder kreeg van de rechtbank in Maastricht. Die veroordeelde het CDA-raadslid tot een taakstraf van 120 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA-raadslid Penders eerder veroordeeld voor mishandeling
CDA buigt zich over veroordeeld raadslid Julien Penders
Veroordeeld CDA-raadslid Julien Penders vecht straf aan
CDA Echt-Susteren wast handen in onschuld in zaak-Penders
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen